verlicht uw uitdagingen
“Vlot, vriendschappelijk en efficiënt”

Ontwerp en inrichting schoenenzaak

In volle coronatijdperk durven investeren in een gevoeliger grotere zaak? Dat getuigt van moedig ondernemerschap. Nathalie Pannemans en Joeri Vanacker waagden de gok met de uitbreiding van hun stijlvolle schoenenzaak Par Deux. “We hebben nooit geaarzeld met wie we in zee wilden gaan voor de inrichting: Peter Plan was onze eerste optie en bleek dat vertrouwen absoluut waard te zijn.”

In 2018 openden Nathalie Pannemans en Joeri Vanacker hun schoenenwinkel Par Deux in de Stationsstraat in Waregem. “Na drie jaar stonden we voor de keuze: ofwel hernieuwden we ons huurcontract op die locatie, ofwel gingen we op zoek naar een andere oplossing. We hadden al langer gemerkt dat onze vorige winkel wat te klein werd en dat we ook op logistiek vlak met steeds meer uitdagingen kampten. Daarom gingen we voluit voor een ander pand.”

Meer passage

Dat vond het duo op de hoek van de Stormestraat en de Verhelststraat in Waregem. “Deze locatie beantwoordt volledig aan onze noden: naast de centrale ligging die veel meer passage genereert, hebben we hier ook vier keer meer ruimte, waardoor er interessante mogelijkheden waren om het pand stijlvol aan te kleden.”

Nathalie stond destijds zelf in voor de inrichting van de eerste winkel, maar wilde nu graag met een gespecialiseerde partner in zee gaan. “De keuze voor Peter Plan stond meteen vast. Ik kende Peter van netwerkevenementen en wist via diverse referenties dat hij een garantie voor smaakvolle interieurs is.”

Een half woord

Al tijdens het eerste gesprek was er een enthousiaste klik. “We zaten meteen op dezelfde golflengte, bovendien had Peter maar een half woord nodig om te beseffen welke richting we uitwilden. Dat leidde al snel tot een eerste concreet voorstel, waar we ons direct helemaal in konden vinden. De kleine veranderingen die de eigenaars van dit gebouw wilden, integreerde Peter in een mum van tijd in een aangepast plan, dat ieders voorkeur wegdroeg. Ook de ontwerpen, de materiaalkeuze, de lichtstudie, de coördinatie en de opvolging nam hij allemaal voor zijn rekening.”

Rekening houdend met de wensen van Nathalie en Joeri, stond Peter Plan in voor het integrale ontwerp van de schoenenzaak, die luxe en comfort uitstraalt. “We zijn voluit gegaan voor het concept van ‘less is more’, waarbij we in de etalage elk paar schoenen volledig tot hun recht laten komen. Dat weerspiegelt zich ook in de winkel, waar de open houten kasten fungeren als echte eyecatchers. De geïntegreerde metalen roosters op de achterkant van de kasten, de aangepaste verlichting en de duidelijke schoenenpresentatie doen de rest. Ook het ander meubilair is een perfecte symbiose van stijl en functionaliteit: het grootste deel van onze voorraad is onzichtbaar in de kasten geïntegreerd. Bovendien hebben we hier ook ruimte voor een mannenhoek, die eveneens ingericht werd met elegante houten meubels en waarbij de aangepaste verlichting het stoere karakter beklemtoont.”

Peter Plan slaagde er ook in om de ‘look en feel’ van de eerste winkel naadloos door te trekken naar de uitgebreide zaak. “De betonnen muren harmoniëren perfect met het zwarte plafond en oranje als accentkleur in het zitmeubilair. Peter is er ook perfect in geslaagd om de afgesproken timing strikt te respecteren. Hij volgde van nabij de ruwbouwwerken op, zodat hij zelf aan de slag kon van zodra het mogelijk was. We appreciëren ook ten zeerste zijn vlotte communicatie: hij is altijd bereikbaar en informeerde regelmatig zelf hoe we ons voelden bij de vooruitgang van de werken. Ook zijn hands-on mentaliteit spreekt ons aan. Hij voelt zich niet te beroerd om zelf de handen uit de mouwen te steken. Bovendien nam hij tijdens het openingsweekend zelf enkele keren de tijd om een kijkje te nemen. Hij is oprecht begaan met zijn klanten en laat niets aan het toeval over. Het staat dan ook als een paal boven water dat we hem zeker zullen aanbevelen in onze familie- en kennissenkring”, besluit Joeri Vanacker.

Getuigenis van Nathalie en Joeri