verlicht uw uitdagingen

“Helemaal wat we gehoopt hadden”

Een volledige renovatie van het interieur op amper tien weken tijd? Geert en Caroline uit Waregem hadden nooit durven hopen dat het zou lukken. Dankzij een minutieuze planning van de onderaannemers lukte het toch. “Bovendien zijn we in de wolken over het resultaat.”

Wat voor het koppel uit Waregem begon met het idee om de binnendeuren te vervangen, mondde uit in een totale renovatie van het interieur, zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping.

“Tijdens een bezoek aan mijn schoonbroer en –zus, waren we zowat verliefd geworden op hun nieuwe binnendeuren. Toen zij vertelden dat die een idee waren van Peter Plan, het bedrijf dat bij hen een gedeeltelijke renovatie had verzorgd, nodigden we Peter uit in ons huis, ook omdat we de kamers boven wilden laten schilderen. ‘Als jullie toch van plan zijn om op termijn ook de benedenverdieping aan te pakken, waarom zou je niet alles in één moeite door doen’, raadde Peter ons aan. Zo gezegd, zo gedaan.”


De juiste keuzes

Peters eerste bezoek dateerde van kort na Nieuwjaar. “We werden helemaal meegezogen in het enthousiasme van de zaakvoerder, die zich werkelijk alle moeite getroostte om zich in te leven in onze wensen en op basis daarvan de juiste keuzes te maken voor de aankleding van elke ruimte. We voelden vanaf de eerste seconde dat hij echt tot het uiterste gaat om een project tot in de puntjes af te werken. Dat blijkt niet alleen uit zijn creatieve ideeën, maar merk je ook aan de piekfijn uitgedokterde planning: alle onderaannemers zijn perfect op elkaar afgestemd en leveren stuk voor stuk kwaliteit. Bovendien voelt Peter zich niet te groot om zelf de handen uit de mouwen te steken. Zo heeft hij zelf de plafonds en vloeren helpen uitbreken. Dat was voor ons een zoveelste positieve verrassing.”

In samenspraak met de verschillende partners en de bouwheer werkte Peter Plan een strak, nieuw interieur uit, waarin wit-, zwart- en grijstinten toonaangevend zijn. “Peter verloste ons op een bepaald moment ook van keuzestress: op een bepaald moment moet je zoveel knopen doorhakken, dat je door het bos de bomen niet meer ziet. We hebben hem bijvoorbeeld carte blanche gegeven bij de keuze van de vloerbekleding boven. Daar opteerde hij voor een parket, dat in alle kamers een warm gevoel creëert.”


Problemen meteen aanpakken

De werken begonnen eind augustus. “We hadden nooit durven dromen dat alles helemaal zou zijn afgewerkt tegen 11 november. Gedurende die periode konden we bij familie verblijven en hield Peter Plan ons constant op de hoogte van hoe de werken vorderden. Ook dat boezemde ons het vertrouwen in dat alles tijdig en pico bello klaar zou zijn. Duikt er dan toch ergens een probleempje op, pakt hij dat meteen krachtdadig aan. Zo lag er één tegel in onze keuken niet naar onze wens, maar door samen met de vloerder kort op de bal te spelen was dat in een oogwenk opgelost.”

Het echtpaar is laaiend enthousiast over de samenwerking en koestert intussen al nieuwe plannen. “Op termijn willen we onder meer ook nog onze veranda aanpakken. Het staat nu al als een paal boven water dat we daarvoor opnieuw met Peter Plan zullen samenwerken.”

Getuigenis van Geert en Caroline